HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.06.03. 15:15 Ízek Művészete

Borsos kagyló
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Borsos kagyló

cozza_c.jpg

Hozzávalók 6 személy részére:

2 kg fekete kagyló

3 gerezd fokhagyma

50 dl olívaolaj

1 csokor petrezselyem

Frissen őrölt fekete bors

aceite_oliva1.gif

Elkészítés:

A kagylókat alaposan meg kell sikálni folyóvíz alatt, a legcélszerűbb körömkefével. Egy széles serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat és kicsit pirítsuk meg benne a felaprított fokhagymákat. Ezután dobjuk bele a kagylókat és élénk lángon, fedő alatt addig hagyjuk főni, amíg ki nem nyílnak. Mielőtt levennénk a tűzről, borsozzuk meg bőségesen és szórjuk a tetejére a feldarabolt petrezselymet. Forrón, citrommal meglocsolva, pirított kenyérrel tálaljuk.

SAM_0438.JPG

Amennyiben fel szeretné hívni valamely ismerőse figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját képeslap formájában, ide, vagy a képre kattintva.



Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

4 komment

Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés parmezán tőkehal kagyló kolostor apartman olíva művészetek városnézés toscana ördöghal ízek italia Olaszország Film cozze vongole


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr35341987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LupaW 2013.06.04. 21:08:15

Két kiló kagyló nem fér el egy serpenyőben, hanem csak egy iszonyat nagy lábasban, de tényleg nagyban..... Másrészt a kagylót egy csomó zöldséggel (sárgarépa, zeller stb.) együtt főzik, amelyeket aztán kivesznek a vízből, mert így üresen teljesen ízetlen marad. Amúgy nagyon finom..

Ízek Művészete 2013.06.05. 09:28:53

Kedves Lupa W!
Köszönjük a kommentet. Ami az edényt, annak méretét illeti, mindenkire rábízzuk, mit használ. Az ízesítést illetően azonban javasoljuk megtartani az általunk írt receptet, nem elvitatva, hogy a kagylót lehet másként is készíteni, akár úgy is, ahogyan azt ön írja. Az általunk leírt mód egy végtelenül egyszerű, ám összhatásában szerintünk nagyon kellemes fogás. Érdemes kipróbálni. :-)

bucy1 · http://sziszikonyha2.blogspot.hu/ 2013.10.11. 12:04:17

T. Ízek MŰVÉSZETE:-))))
Sajnos csak most találtam rá a blog oldalukra. Át nézve,megtekintve a blog tartalmát,örömmel jelenetem,hogy fantasztikus ,,,,,,DDDD
Kitűnő étel receptek,kitűnően írva, egyszerű világos magyarázat az elkészítéseikre vonatkozóan.Köszönöm az élményt.
süti beállítások módosítása