HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.07.01. 17:54 Ízek Művészete

Sárgarépás felfújt
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Sárgarépás felfújt

semi-carota.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

400 gr új sárgarépa

1 nagyobb újkrumpli

2 tojássárgája

4 tojásfehérje

60 gr parmezán sajt

100 gr besamel mártás

Olívaolaj

Bors

images.jpg

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a répákat és vágjuk karikákra, a meghámozott krumplit pedig apró kockákra és forrásban lévő sós vízben főzzük együtt legalább 20 percig. Szűrjük le a zöldségeket és egy pici főzőlé hozzáadásával turmixoljuk össze az egészet. Rakjuk át egy mély teflonedénybe, tegyük takaréklángra, adjunk hozzá 2-3 evőkanál olívaolajat, és pár percen át kevergessük. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a parmezánt, a 2 tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezután lassan, körkörös mozdulatokkal hozzákeverjük a meleg besamel mártást, és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Vajazzunk ki 4 db kis kerámia sütőformát, töltsük meg mindegyiket 2/3 részig és tegyük be sülni a 200 fokra előmelegített sütőbe 40 percre.

Azonnal tálaljuk, nyugodtan hagyhatjuk a sütőformákban is, de akár ki is boríthatjuk.

piatto-pronto-stampo-da-souffle-posate-tovaglia-verde_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

piatto-pronto-piattini-forchetta-tovaglioli-rossi-crackers-grissini-san-valentino_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

Amennyiben fel szeretné hívni valamely ismerőse figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját képeslap formájában, ide, vagy a képre kattintva.


Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás pápa szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés borjú parmezán kagyló articsóka kolostor apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr55386507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása