HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.09.10. 17:04 Ízek Művészete

Mortadellával és dióval töltött hagyma
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Mortadellával és dióval töltött hagyma

Mortadella di Bologna.jpg

Hozzávaló 4 személy részére:

4 db nagyméretű hagyma

150 gr mortadella

30 gr vaj

1 db tojás

100 gr dióbél

100 gr reszelt parmezán sajt

2 evőkanál zsemlemorzsa

Bors

cipolla-bianca.jpg

Elkészítés:

Húzzuk le a hagymák héját, és főzzük 10 percig, forrásban lévő, bőséges sós vízben. Csöpögtessük le és hagyjuk kihűlni. Ezután hosszában vágjuk ketté, szedjük ki a belsejüket, és tegyük félre. A diót dobjuk be kb. 1 percre forró vízbe, és miután leszűrtük, hámozzuk meg egyenként. Turmixoljuk össze a hagymák kiszedett belsejét, a feldarabolt mortadellával, a dióval, a tojással, a parmezánnal, csipetnyi sóval, kevés őrölt borssal és 1 evőkanál zsemlemorzsával. Töltsük meg a félbevágott hagymák belsejét ezzel a keverékkel, helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, a tetejüket szórjuk meg a maradék zsemlemorzsával, mindegyikre tegyünk egy pici vajat és süssük a 180 fokos sütőben 40 percig.

Melegen tálaljuk.

piatto-pronto-cipolle-ripieno-paletta_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

Amennyiben fel szeretné hívni valamely ismerőse figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját képeslap formájában, ide, vagy a képre kattintva.


Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )

 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia ételek sajt pihenés borjú parmezán tagliatelle mogyoró kolostor apartman olíva művészetek toscana ördöghal ízek italia szerzetesrend szardinia Olaszország Film Zene Rossini Vatikán Velence parmigaino regiano


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr15506130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása