HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.11.11. 12:37 Ízek Művészete

Sonkába göngyölt körte gorgonzola szósszal
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Sonkába göngyölt körte gorgonzola szósszal

Eight_varieties_of_pears.jpg

Hozzávaló 4 személy részére:

2 db nagyobb Vilmos körte

100 gr vékonyra szelt Speck sonka

70 gr gorgonzola sajt (édes vagy pikáns, ízlés szerint)

2 evőkanál tej

2 evőkanál tejszín

Dióbél

speck.jpg

Elkészítés:

Hámozzuk meg a körtéket, vágjuk ki a magházukat, szeljük négyfelé és egyenként csavarjuk be egy-egy szelet sonkába. Helyezzük egy tepsire és tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre. Közben kis lángon, keverjük sima szósszá az apró darabokra vágott gorgonzolát a tejjel és a tejszínnel. Vegyük ki a sütőből a sonkába tekert körte gerezdeket, rakjuk egy tálra, locsoljuk meg a gorgonzola szósszal, díszítsük a dióval és melegen tálaljuk.

pereespcek.jpg

Amennyiben fel szeretné hívni valamely ismerőse figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját képeslap formájában, ide, vagy a képre kattintva.


Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra pápa szoba szállás bárány olaj szálloda élmény festészet ételek sajt pihenés borjú parmezán kagyló articsóka kolostor apartman olíva ördöghal ízek italia szerzetesrend szardinia Olaszország Film Milánó Zene Szicília parmigaino regiano cozze vongole apácarend


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr655626657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása