Berlingozzo - Karneváli kalács
Hozzávalók :
400 gr liszt
250 gr cukor
4 tojás
1 citrom lereszelt héja
1 csipet só
Fél pohár langyos tej
Fél pohár olívaolaj vagy 100 gr vaj
1 csomag sütőpor
Ízlés szerint : pici fahéj, koriander, ánizs, szerecsendió, szegfűszeg
Elkészítése:
Verjük fel a tojásokat a cukorral, amíg jó krémes nem lesz.
Adjuk hozzá a citrom reszelt héját, az olajat (vagy vajat) és ízlés szerint a fűszereket.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a csipet sóval, majd keverjük a tojásos masszához a tejjel együtt, egészen lágy, kalácstésztát kell kapnunk.
Egy nagy fánk alakú sütőformát jól vajazzunk és lisztezzünk be, majd egyenletesen simítsuk el benne a tésztát.
Előmelegített sütőben 170 fokon süssük kb. 45 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. Hagyjuk kihűlni és porcukorral meghintve tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.