HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.03.15. 09:21 Ízek Művészete

Berlingozzo - Karneváli kalács

Berlingozzo - Karneváli kalács

Hozzávalók :

400 gr liszt

250 gr cukor

4 tojás

1 citrom lereszelt héja

1 csipet só

Fél pohár langyos tej

Fél pohár olívaolaj vagy 100 gr vaj

1 csomag sütőpor

Ízlés szerint : pici fahéj, koriander, ánizs, szerecsendió, szegfűszeg

Elkészítése:

Verjük fel a tojásokat a cukorral, amíg jó krémes nem lesz.

Adjuk hozzá a citrom reszelt héját, az olajat (vagy vajat) és ízlés szerint a fűszereket.

Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a csipet sóval, majd keverjük a tojásos masszához a tejjel együtt, egészen lágy, kalácstésztát kell kapnunk.

Egy nagy fánk alakú sütőformát jól vajazzunk és lisztezzünk be, majd egyenletesen simítsuk el benne a tésztát.

Előmelegített sütőben 170 fokon süssük kb. 45 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. Hagyjuk kihűlni és porcukorral meghintve tálaljuk.

berlingozzo.jpg

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr34317930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.