HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.05.21. 10:58 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Crostini di fegatini di pollo / Csirkemáj pirítós kenyéren

Crostini di fegatini di pollo / Csirkemáj pirítós kenyéren

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

8 szelet szikkadt kenyér

1 hagyma

Két evőkanál olíva olaj

Kevés vaj

500 gr csirkemáj

Fehér bor, ízlés szerint

Egy evőkanálnyi kapri bogyó

Négy db.szardella filé

Kevés alaplé

Bors

Elkészítés:

A kenyérszeleteket tegyük a sütőbe és pirítsuk arany barnára.

A felaprított hagymát pároljuk üvegesre az olaj és vaj keverékében.

Hozzáadjuk a felaprított csirkemájat és kb. 30 percig főzzük. Ízesíthetjük egy kis zsályával vagy majorannával .

Néha locsoljuk meg egy kevés fehér borral.

Adjuk hozzá a kapri bogyót, a feldarabolt szardella filéket és hagyjuk még együtt főni egy kis ideig.

Öntsünk rá egy kevés alaplevet.

Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Tegyük a pirított kenyerekre és még melegen tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

(A receptjeinket megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr304529060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása