HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.05.24. 15:33 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Bistecca alla Fiorentina

bistecca_fiorentina.jpg

Hozzávalók:

800 gr-1 kg-os bifsztek

Bors

Elkészítés:

A legfontosabb a hús megfelelő kiválasztása. A legjobb egy 2-3 ujjnyi vastagságú borjúszelet csonttal együtt, a klasszikus T alakban, az egyik oldalán a hátszínnel, a másik oldalán a vesepecsenyével.

A legjobb faszénen sütni, izzó, de mérsékelt láng fölött, a hús mindig szobahőmérsékletű legyen. Helyezzük rá a rostélyra, semmi pácolás, semmi olívaolaj, csak a faszén a lényeg, kizárólag grillfogóval vagy grill lapáttal érjünk hozzá. Süssük mindkét oldalát kb. 4-4 percig, a legvégén sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Friss zöldsalátával tálalva a legfinomabb.

 

images.jpg

 

bistecca-fiorentina.jpg

Jó étvágyat

(A receptjeinket megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr884543893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.