Spárgás rizottó
Hozzávalók 4 személyre:
400 gr zöld spárga
320 gr rizottónak való rizs
1 sárgarépa
2 kisebb fej hagyma
1 gerezd foghagyma
2-3 szál petrezselyem zöldje
5 evőkanál olívaolaj
Só
Pár szem egész bors
Őrölt bors
Parmezán sajt
Elkészítés:
Vágjuk le a spárgák keményebb végeit, pucoljuk meg és 1 fej hagymával, a sárgarépával, a foghagymával, a petrezselyem zölddel együtt készítsünk zöldségleves alapot. Dobjunk bele pár szem egész borsot, sózzuk ízlés szerint és kb. 45 percig hagyjuk főni, majd a zöldségekről szűrjük le a levet, a spárgadarabokat jól nyomkodjuk meg, hogy kijöjjön belőlük az összes szaft.
A spárgák ehető részét mossuk meg (a zöld spárga szerencsére nem igazán igényel pucolást), vágjuk le a spárgafejeket és tegyük félre, a többi részét aprítsuk fel egyforma darabokra.
A spárgát kis lángon pároljuk meg egy evőkanálnyi olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, és öntsünk mindig rá egy kevés vizet. Amikor már majdnem puha, adjuk hozzá a spárgafejeket is, és még főzzük 3-4 percig.
A maradék 1 fej hagymát aprítsuk fel, 3 evőkanálnyi olívaolajon, kis lángon pirítsuk üvegesre, vigyázzunk, nehogy odakapjon, ezután tegyük bele a rizst, jól keverjük össze és a meleg zöldséglevest apránként hozzáöntve főzzük közepes lángon. Amikor már majdnem kész a rizs, forgassuk bele a megfőtt spárgát, és ha még szükséges sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Amint elkészül, vegyük le a tűzről, adjunk még hozzá egy kis olívaolajat, keverjük össze és pár percig lefedve hagyjuk még pihenni.
Azonnal tálaljuk, reszelt parmezánnal az igazi!
Jó étvágyat!
(A receptjeinket megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.