HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.05.28. 17:58 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Spárgás rizottó

asparagi.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

400 gr zöld spárga

320 gr rizottónak való rizs

1 sárgarépa

2 kisebb fej hagyma

1 gerezd foghagyma

2-3 szál petrezselyem zöldje

5 evőkanál olívaolaj

Pár szem egész bors

Őrölt bors

Parmezán sajt

risotto-agli-asparagi_1.jpg

Elkészítés:

Vágjuk le a spárgák keményebb végeit, pucoljuk meg és 1 fej hagymával, a sárgarépával, a foghagymával, a petrezselyem zölddel együtt készítsünk zöldségleves alapot. Dobjunk bele pár szem egész borsot, sózzuk ízlés szerint és kb. 45 percig hagyjuk főni, majd a zöldségekről szűrjük le a levet, a spárgadarabokat jól nyomkodjuk meg, hogy kijöjjön belőlük az összes szaft.

A spárgák ehető részét mossuk meg (a zöld spárga szerencsére nem igazán igényel pucolást), vágjuk le a spárgafejeket és tegyük félre, a többi részét aprítsuk fel egyforma darabokra.

A spárgát kis lángon pároljuk meg egy evőkanálnyi olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, és öntsünk mindig rá egy kevés vizet. Amikor már majdnem puha, adjuk hozzá a spárgafejeket is, és még főzzük 3-4 percig.

A maradék 1 fej hagymát aprítsuk fel, 3 evőkanálnyi olívaolajon, kis lángon pirítsuk üvegesre, vigyázzunk, nehogy odakapjon, ezután tegyük bele a rizst, jól keverjük össze és a meleg zöldséglevest apránként hozzáöntve főzzük közepes lángon. Amikor már majdnem kész a rizs, forgassuk bele a megfőtt spárgát, és ha még szükséges sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Amint elkészül, vegyük le a tűzről, adjunk még hozzá egy kis olívaolajat, keverjük össze és pár percig lefedve hagyjuk még pihenni.

Azonnal tálaljuk, reszelt parmezánnal az igazi!

risottoAsparagi.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeinket megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr384551157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.