HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.05.30. 18:24 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Antipasto di verdure - Zöldség előétel

vegetables.jpg

 

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej hagyma

1 piros kaliforniai paprika

1 nagyobb krumpli

2 cukkini

2 paradicsom

Fűszernövény keverék (bazsalikom, majoranna, kakukkfű)

2 evőkanálnyi olívaolaj

img.png

Elkészítés:

A feldarabolt hagymát pároljuk kb. 6 percig olívaolajon. Pucoljuk meg a krumplit, kockázzuk fel, vágjuk ketté a paprikát, kaparjuk ki a belsejét és aprítsuk kis darabokra.

Tegyük a krumplit és a paprikát a hagymához és hagyjuk főni együtt kb.7-8 percig, néha keverjük meg egy fakanállal. Forrázzuk le a paradicsomokat, húzzuk le a héját, kaparjuk ki a magokat és a húsát vágjuk apró darabokra. Mossuk meg a cukkinit, szeleteljük fel és a paradicsommal együtt tegyük a többi zöldséghez, sózzuk meg és még kb.5 percig főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, adjuk hozzá a fűszernövényeket és 1 perc múlva tálalhatjuk is.

antip. langar.JPG

Jó étvágyat!

(A receptjeinket megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr354554208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása