Spezzatino con patate alla toscana - Borjúpörkölt toszkán módra
borjúlábszár
Hozzávalók:
1,2 kg borjúlábszár
600 gr hámozott paradicsom
1 db sárgarépa
1 zellerszár
1 fej hagyma
1 ág rozmaring
1 köteg petrezselyem zöldje
2 levél zsálya
1 pohár vörös bor
1 gerezd foghagyma
4 db közepes krumpli
Húsleves alaplé
Olívaolaj
Só
Bors
Fűszerkeverék (szerecsendió, szegfűszeg, koriander, gyömbér, fahéj)
Elkészítés:
Egy mélyebb edényben melegítsünk 6 evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele a felvágott hagymát, a foghagymát, a répát, a zellerszárát, a zsályát, a petrezselyem zöldjét, a rozmaringot és pár percig hagyjuk az egészet együtt barnulni. Ezután adjuk hozzá a felaprított húst, jól keverjük össze és addig pirítsuk, amíg el nem főtte a saját levét, majd öntsük rá a bort és miután elpárolgott, rakjuk bele a paradicsomot, szórjunk rá ízlés szerint a fűszerkeverékből. Főzzük az egészet lassú tűzön kb 1,5 óráig, közben mindig öntsünk rá annyi alaplevet, hogy elfedje, csupán a vége felé sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús már majdnem teljesen omlós, tegyük bele a feldarabolt krumplit és főzzük puhára a hússal együtt.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.