HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.06.01. 06:57 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Spezzatino con patate alla toscana - Borjúpörkölt toszkán módra

 

istock_000018452110xsmall.jpg

borjúlábszár

Hozzávalók:

1,2 kg borjúlábszár

600 gr hámozott paradicsom

1 db sárgarépa

1 zellerszár

1 fej hagyma

1 ág rozmaring

1 köteg petrezselyem zöldje

2 levél zsálya

1 pohár vörös bor

1 gerezd foghagyma

4 db közepes krumpli

Húsleves alaplé

Olívaolaj

Bors

Fűszerkeverék (szerecsendió, szegfűszeg, koriander, gyömbér, fahéj)

Spezzatino-di-manzo-con-fagioli-alla-toscana11.gif

Elkészítés:

Egy mélyebb edényben melegítsünk 6 evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele a felvágott hagymát, a foghagymát, a répát, a zellerszárát, a zsályát, a petrezselyem zöldjét, a rozmaringot és pár percig hagyjuk az egészet együtt barnulni. Ezután adjuk hozzá a felaprított húst, jól keverjük össze és addig pirítsuk, amíg el nem főtte a saját levét, majd öntsük rá a bort és miután elpárolgott, rakjuk bele a paradicsomot, szórjunk rá ízlés szerint a fűszerkeverékből. Főzzük az egészet lassú tűzön kb 1,5 óráig, közben mindig öntsünk rá annyi alaplevet, hogy elfedje, csupán a vége felé sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús már majdnem teljesen omlós, tegyük bele a feldarabolt krumplit és főzzük puhára a hússal együtt.

A0_RI_ID33418.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr414558488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.