Lazacpisztráng filé fehér borban
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet egyenként kb. 200 gr súlyú lazacpisztráng filé
Jó sok zsályalevél
2 dl száraz fehérbor
Só
Fehér bors
Liszt
2 evőkanálnyi olívaolaj
Elkészítés:
Mossuk meg a halszeleteket és töröljük szárazra, majd forgassuk meg a lisztben. Öntsük az olajat egy serpenyőbe, melegítsük fel közepes hőfokra, dobjuk bele a nagyobb darabokra tépegetett zsályaleveleket, 1-2 percig hagyjuk, hogy az olaj átvegye az aromáját, azután helyezzük az olajba a bőrös oldalukkal lefelé a halfiléket, és pár perc alatt süssük aranyszínűre mindkét oldalukat. Sózzunk és borsozzunk meg minden halszeletet, majd öntsük rá a bort, és alacsony hőfokon többször megforgatva pároljuk benne pár percig.
Tegyük ki tányérra a halfiléket, locsoljuk meg a mártással és rakjunk rá citromkarikát.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.