HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.06.06. 09:30 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Lazacpisztráng filé fehér borban

TrotaSalmonata.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet egyenként kb. 200 gr súlyú lazacpisztráng filé

Jó sok zsályalevél

2 dl száraz fehérbor

Fehér bors

Liszt

2 evőkanálnyi olívaolaj

IMG_1678_1.JPG

Elkészítés:

Mossuk meg a halszeleteket és töröljük szárazra, majd forgassuk meg a lisztben. Öntsük az olajat egy serpenyőbe, melegítsük fel közepes hőfokra, dobjuk bele a nagyobb darabokra tépegetett zsályaleveleket, 1-2 percig hagyjuk, hogy az olaj átvegye az aromáját, azután helyezzük az olajba a bőrös oldalukkal lefelé a halfiléket, és pár perc alatt süssük aranyszínűre mindkét oldalukat. Sózzunk és borsozzunk meg minden halszeletet, majd öntsük rá a bort, és alacsony hőfokon többször megforgatva pároljuk benne pár percig.

Tegyük ki tányérra a halfiléket, locsoljuk meg a mártással és rakjunk rá citromkarikát.

salmone-erbe-aromatiche_1.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr184568370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.