HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.06.14. 12:09 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Máj császárszalonnával és koktélparadicsommal

Ételek október 2. 322.jpg

Hozzávalók 4 fő részére:

600 gr borjúmáj

80 gr császárszalonna

200 gr koktélparadicsom

200 gr gyöngyhagyma

1 kis pohár portói bor

3 kiskanálnyi balzsamecet

3 evőkanál olívaolaj

Bors

Rognone-in-padella-350x350.jpg

Elkészítés:

A megtisztított gyöngyhagymát olívaolajon kb. 10 percig pirítsuk gyenge lángon, közben többször keverjük meg, majd adjunk hozzá fél pohár vizet és még 5 percig pároljuk.

Mossuk meg a májat, vágjuk csíkokra és a felkockázott császárszalonnával együtt tegyük a hagymához, öntsük rá a balzsamecetet és erős lángon az egészet főzzük 5 percig.

A koktélparadicsomokat vágjuk ketté, rakjuk a májra és öntsük rá a portóit. Csökkentsük a lángot és néha óvatosan megkeverve hagyjuk főni 10 percig. A legvégén sózzuk, borsozzuk.

fegato0001.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr244587823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.