HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.06.18. 11:32 Ízek Művészete

Italajánlónk: Aperitivi - aperitif

Aperol

aper2.jpg

Az Aperol egy alacsony alkoholtartalmú ( 11 fok  ) vérnarancs színű, kesernyés aperitiv ital.

vernarancs-horz5.jpg 

A receptúrája tartalmaz narancsot, tárnicsot, rebarbarát és más füveket, hogy melyeket az szigorúan titkos.

                                                      000001260_aperol1.jpg.jpg_biga.jpg

Az Aperol szülőatyja Giuseppe Barbieri  és 1919-ben mutatták be a  Pádovai Nemzetközi Vásáron.  

Az ital a művészeket is megihlette, így különösen Lorenzo Mattottit, aki több alkotást is készített az italról az ’50-es években.

Lorenzo Mattotti.jpg

52SVD00Z.jpg

Az ital étkezések előtt ajánlott.

Aperol-Spritz-mit-Chips-a22280491.jpg

 

Egészségére!

(A receptjeinket megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

1 komment

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr644595513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ékszíj 2012.06.18. 21:48:15

aperol + szóda + bor/pezsgő = hmmmm