HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.06.21. 09:34 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Mustáros pulykamell

pet pol.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

4 nagyobb szelet pulykamell

2 evőkanál dijoni mustár

2 dl száraz fehér bor

1 csokor petrezselyem

2 kisebb cukkini

2 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál balzsamecet

Bors

senape_cucch1.jpg

Elkészítés:

Egy tálban alaposan keverjük össze az olívaolajat a balzsamecettel. A pulykamellek mindkét oldalát alaposan dörzsöljük be a keverékkel, enyhén sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy kicsit pihenni. Közben a mustárt tegyük egy serpenyőbe és oldjuk fel a borban, majd egészen kis lángon melegítsük pár pillanatig. Ezután pucoljuk meg a cukkinit, vágjuk ketté, távolítsuk el a magokat, és vágjuk fel apró kockákra, tegyük bele a mustármártásba a felaprított petrezselyemmel együtt és hagyjuk egyet „rottyanni”. A pulykamellek mindkét oldalát süssük 3-3 percig lehetőleg egy vaslapon, ha kész tegyük ki tányérokra, locsoljuk meg a hússzeleteket a mártással és osszuk el rajtuk „igazságosan” a cukkini darabkákat.

Tacchino-alla-senape.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr634602099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.