Epres Tiramisú
Hozzávalók:
500 gr mascarpone
500 ml habtejszín
200 gr cukor
2 zacskó vanillincukor
3 tojás
350 gr babapiskóta
Kb. 600 gr eper
Friss menta
Elkészítés:
Verjük habosra a tojások sárgáját a cukorral, majd keverjük hozzá a mascarponét és a vanillincukrot. Először a felvert habtejszínt, majd a kemény habbá vert fehérjéket óvatosan keverjük bele a krémbe és az egészet egy rövid időre tegyük be a hűtőszekrénybe.
Az eprek 2/3-ad részét vágjuk fel vékony szeletekre, a többit egy kevés cukorral turmixoljuk össze, hogy folyós állagú szirupot kapjunk, ha szükséges adjunk hozzá pár kiskanálnyi vizet.
Vegyünk egy nagyobb tálat, az aljára rakjunk egy réteg eperszirupban hirtelen megforgatott piskótát, erre egy réteg krémet, a tetejére pedig vékony eperszeleteket és ezt addig rétegezzük, amíg az alapanyagok el nem fogynak, arra ügyeljünk, hogy a tetejére krém kerüljön, amit eperszeletekkel díszítsünk. Dobjunk rá friss mentaleveleket és kb. 5 órára tegyük be a hűtőszekrénybe.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.