Pirított bagett lencsekrémmel
Hozzávalók:
1 doboz lencse konzerv
100 gr bacon szalonna
Olívaolaj
Só
Bors
Rozmaring
1 db bagett
Elkészítés:
Egy serpenyőbe öntsünk egy kevés olívaolajat, tegyük bele a felszeletelt bacon szalonnát és addig
süssük, amíg jó ropogós nem lesz. Adjuk hozzá a lencse konzervet a levével együtt és nagy lángon főzzük egy rövid ideig, amikor a levét már szinte teljesen magába szívta, sózzuk, borsozzuk és szórjunk bele egy bő maroknyi rozmaringot. Ha a levét már teljesen magába szívta, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni, majd az egészet turmixoljuk össze jó habosra.
Szeleteljük fel a bagettet és pirítsuk meg a sütőben. A lencsekrémet kenjük a meleg, ropogós bagettra.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.