HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.06.25. 19:21 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Pirított bagett lencsekrémmel

lencse-voros-felezett-700x295.jpg

Hozzávalók:

1 doboz lencse konzerv

100 gr bacon szalonna

Olívaolaj

Bors

Rozmaring

1 db bagett

bagett_1.jpg

Elkészítés:

Egy serpenyőbe öntsünk egy kevés olívaolajat, tegyük bele a felszeletelt bacon szalonnát és addig

süssük, amíg jó ropogós nem lesz. Adjuk hozzá a lencse konzervet a levével együtt és nagy lángon főzzük egy rövid ideig, amikor a levét már szinte teljesen magába szívta, sózzuk, borsozzuk és szórjunk bele egy bő maroknyi rozmaringot. Ha a levét már teljesen magába szívta, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni, majd az egészet turmixoljuk össze jó habosra.

Szeleteljük fel a bagettet és pirítsuk meg a sütőben. A lencsekrémet kenjük a meleg, ropogós bagettra.

crostini-crema-lenticchie.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr604610758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.