Zöldséges tekercs
Hozzávalók:
600 gr pulykamell
200 gr csirkemell
200 gr koktélparadicsom
1 db tojás
300 gr újkrumpli
1 db hagyma
2 db sárgarépa
2 zellerszár
4 evőkanál olívaolaj
Fél pohár száraz fehér bor
1 ág kakukkfű
Só
Bors
Elkészítés:
A megpucolt, felaprított hagymát két evőkanál olívaolajon pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá az apró darabokra vágott csirkemellet és erős lángon hagyjuk sülni 5 percig. A megtisztított sárgarépát és a zellerszárakat vágjuk kis kockákra és 5 percre dobjuk forrásban lévő vízbe, majd csöpögtessük le és tegyük a csirkemellhez, hagyjuk összeérni az ízeket kb. 10 percig.
Tegyünk félre 4 kanálnyi zöldséget, a maradékot pedig a csirkemell darabokkal együtt turmixoljuk le, ezután öntsük ki egy tálba, rakjuk bele a félretett zöldségeket, a tojást, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha módunkban áll és szeretjük az ínyencségeket, belecsempészhetünk egy picike kockára vágott szarvasgombát is.
Vágjuk fel szép szeletekre a pulykamellet, egy kicsit klopfoljuk ki, picit sózzuk be mindkét oldalukat és kenjük rájuk a keverékünket, tekerjük fel a hússzeleteket, hogy hosszú tekercseket kapjunk. Csomagoljuk be a tekercseket egyenként alufóliába és tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre. Ezután vegyük le róluk a fóliát és tegyük vissza pirulni még kb.6-7 percre 200 fokon.
Közben a megtisztított újkrumplit a maradék olívaolajon, a fehér borral és a kakukkfűvel pároljuk kb. 10 percig, dobjuk mellé a paradicsomot is és még 10 percig főzzük az egészet együtt, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
A kész tekercseket vágjuk fel darabokra és tálaljuk a zöldségekkel.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.