HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.06.28. 13:14 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Zöldséges tekercs

pulykamell (1).jpg

Hozzávalók:

600 gr pulykamell

200 gr csirkemell

200 gr koktélparadicsom

1 db tojás

300 gr újkrumpli

1 db hagyma

2 db sárgarépa

2 zellerszár

4 evőkanál olívaolaj

Fél pohár száraz fehér bor

1 ág kakukkfű

Bors

zoldseges-4dd6136e9fd82.JPG

Elkészítés:

A megpucolt, felaprított hagymát két evőkanál olívaolajon pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá az apró darabokra vágott csirkemellet és erős lángon hagyjuk sülni 5 percig. A megtisztított sárgarépát és a zellerszárakat vágjuk kis kockákra és 5 percre dobjuk forrásban lévő vízbe, majd csöpögtessük le és tegyük a csirkemellhez, hagyjuk összeérni az ízeket kb. 10 percig.

Tegyünk félre 4 kanálnyi zöldséget, a maradékot pedig a csirkemell darabokkal együtt turmixoljuk le, ezután öntsük ki egy tálba, rakjuk bele a félretett zöldségeket, a tojást, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha módunkban áll és szeretjük az ínyencségeket, belecsempészhetünk egy picike kockára vágott szarvasgombát is.

Vágjuk fel szép szeletekre a pulykamellet, egy kicsit klopfoljuk ki, picit sózzuk be mindkét oldalukat és kenjük rájuk a keverékünket, tekerjük fel a hússzeleteket, hogy hosszú tekercseket kapjunk. Csomagoljuk be a tekercseket egyenként alufóliába és tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre. Ezután vegyük le róluk a fóliát és tegyük vissza pirulni még kb.6-7 percre 200 fokon.

Közben a megtisztított újkrumplit a maradék olívaolajon, a fehér borral és a kakukkfűvel pároljuk kb. 10 percig, dobjuk mellé a paradicsomot is és még 10 percig főzzük az egészet együtt, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.

A kész tekercseket vágjuk fel darabokra és tálaljuk a zöldségekkel.

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr924616636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása