HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.07.03. 15:46 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Orsótészta hidegen, csípős paprikával

48_Eliche.jpg

Hozzávalók:

400 gr orsótészta

500 gr érett lucullus paradicsom

2 gerezd foghagyma

3 db sós szardella

30 gr sós kapribogyó

100 gr fekete magozott olívabogyó

1 csokor petrezselyem

3 evőkanál olívaolaj

1 chili paprika

olive_nere_denoc_2.jpg

Elkészítés:

Alaposan mossuk meg a szardellákat, szedjük ki a szálkákat és vágjuk darabokra. Vegyük le a paradicsomok héját, szeljük kockákra, öblítsük le a sós kapribogyót és az olívabogyóval együtt aprítsuk fel.

A meleg olajon 5 percig süssük a szardellákat, a feldarabolt chili paprikát és a megpucolt foghagymákat.

Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a paradicsomot, a kapri- és olívabogyókat, az egészet sózzuk meg, jól keverjük össze és 10 percig hagyjuk összeérni az ízeket.

Közben a tésztát bő, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, ha kész hideg víz alá tartva hűtsük le és keverjük össze a kihűlt mártással. Friss, felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr504626161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.