HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.07.05. 09:24 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Sajttal töltött csirkemell tekercs

Petto-di-pollo-al-pompelmo-1.jpg

Hozzávalók:

300 gr csirkemell

50 gr reszelt parmezán sajt

50 gr reszelt ementáli sajt

1 evőkanálnyi szezámmag

2 evőkanálnyi liszt

3 evőkanál olívaolaj

½ pohár száraz fehér bor

2 merőkanálnyi húsleves alaplé

parmigiano.jpg

Elkészítés:

A felszeletelt csirkemell darabokat kicsit klopfoljuk ki és enyhén sózzuk be. Pirítsuk arany barnára a szezámmagot, majd keverjük a kétféle reszelt sajthoz és az így kapott krémet kenjük egyenletesen a hússzeletekre. Tekerjük fel és tűzzük össze fogpiszkálóval. A tekercseket forgassuk meg egy kevés lisztben és süssük az olívaolajon erős lángon 5-6 percig egyenletesen, majd tegyük takarékra és öntsük rá a bort. Hagyjuk 1-2 percig párologni, azután locsoljuk meg a húsleves alaplével és közepes lángon még 10 percig főzzük.

Melegen tálaljuk, vékony csíkokra szeletelt salátaágyon, paradicsommal díszítve.

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr24630409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.