HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.07.10. 12:20 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Hideg tészta garnélarákkal és ruccolával

SHRIMPS-horz.jpg

Hozzávalók:

400 gr penne tészta (vagy bármilyen más rövid tészta)

200 gr apró garnélarák

1 csokor ruccola

1 gerezd foghagyma

3 evőkanál olívaolaj

Bors

DSCN1435.jpg

Elkészítés:

Bő, sós vízben főzzük ki a tésztát, ha kész hagyjuk kihűlni.

Mossuk- és pucoljuk meg a rákot és 2-3 percig pirítsuk egy kevés olívaolajon, amit a foghagymával ízesítettünk. A megmosott ruccolát keverjük a rákhoz, adjuk hozzá a tésztát, locsoljuk meg még egy csöpp olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hidegen tálaljuk.

piatto-servito-forchetta-tovaglietta-azzurro-bicchiere-pepiera_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr994639709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása