Felhő torta
Hozzávalók:
A krémhez:
400 ml tej
75 gr cukor
60 gr kukorica- vagy búzaliszt
200 gr olvasztott csokoládé
8 gr lapzselatin
250 gr mascarpone
Az alaphoz:
150 gr reszelt keksz
75 gr vaj
A díszítéshez:
250 ml habtejszín
Kókusz- vagy csoki reszelék (ízlés szerint)
Elkészítés:
Melegítsük fel a tejet, keverjük össze a lisztet a cukorral, tegyük bele a tejbe, alacsony lángon, állandóan kevergetve hagyjuk teljesen besűrűsödni.
Áztassuk be a zselatinlapokat hideg vízbe. A mascarponét keverjük krémesre, adjuk hozzá a tejes keverékünkhöz a felolvasztott csokoládéval és a zselatinlapokkal együtt, óvatosan dolgozzuk össze. Keverjük a reszelt kekszhez a felolvasztott vajat és simítsuk el egy 22 cm átmérőjű tortaforma alján, öntsük rá az krémet és tegyük be a hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt verjük fel a habot, fedjük be vele a lehűlt torta tetejét és szórjuk meg a kókusz- vagy csokoládé reszelékkel.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.