HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.07.13. 10:22 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Felhő torta

substitute-for-mascarpone-cheese-05.jpg

Hozzávalók:

A krémhez:

400 ml tej

75 gr cukor

60 gr kukorica- vagy búzaliszt

200 gr olvasztott csokoládé

8 gr lapzselatin

250 gr mascarpone

Az alaphoz:

150 gr reszelt keksz

75 gr vaj

A díszítéshez:

250 ml habtejszín

Kókusz- vagy csoki reszelék (ízlés szerint)

16.jpg

Elkészítés:

Melegítsük fel a tejet, keverjük össze a lisztet a cukorral, tegyük bele a tejbe, alacsony lángon, állandóan kevergetve hagyjuk teljesen besűrűsödni.

Áztassuk be a zselatinlapokat hideg vízbe. A mascarponét keverjük krémesre, adjuk hozzá a tejes keverékünkhöz a felolvasztott csokoládéval és a zselatinlapokkal együtt, óvatosan dolgozzuk össze. Keverjük a reszelt kekszhez a felolvasztott vajat és simítsuk el egy 22 cm átmérőjű tortaforma alján, öntsük rá az krémet és tegyük be a hűtőszekrénybe.

Tálalás előtt verjük fel a habot, fedjük be vele a lehűlt torta tetejét és szórjuk meg a kókusz- vagy csokoládé reszelékkel.

HPIM1885.JPG

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr774651328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása