Gazdag leves
Hozzávalók:
150 gr marha lapocka
150 gr csirkemell
150 gr pulykamell
150 gr sertés karaj
3 evőkanál olívaolaj
1 pohár száraz fehér bor
1 l húsleves alaplé
100 gr paradicsomszósz
1 fej hagyma
1 db sárgarépa
1 zeller szár
1 gerezd foghagyma
Só
Bors
Elkészítés:
Pucoljuk meg a zöldségeket és vágjuk mindegyiket apró kockára. Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel az olajat, az összes zöldséget dobjuk rá és mérsékelt lángon, gyakran megkevergetve pároljuk.
Mossuk meg a húsokat, távolítsuk el az esetleges zsíros részeket, vágjuk fel kis darabokra, tegyük a zöldségekhez és 5-6 percig pirítsuk együtt az egészet. Locsoljuk meg a borral, adjuk hozzá a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk és közepes lángon hagyjuk főni 30 percig.
A forró húsleves alaplevet öntsük rá a húsok és zöldségek keverékére és még 15 percen át főzzük.
A levest jó melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.