HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.07.17. 17:09 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások - levesek

Gazdag leves

page.jpg

Hozzávalók:

150 gr marha lapocka

150 gr csirkemell

150 gr pulykamell

150 gr sertés karaj

3 evőkanál olívaolaj

1 pohár száraz fehér bor

1 l húsleves alaplé

100 gr paradicsomszósz

1 fej hagyma

1 db sárgarépa

1 zeller szár

1 gerezd foghagyma

Bors

feherbor.jpg

 

Elkészítés:

Pucoljuk meg a zöldségeket és vágjuk mindegyiket apró kockára. Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel az olajat, az összes zöldséget dobjuk rá és mérsékelt lángon, gyakran megkevergetve pároljuk.

Mossuk meg a húsokat, távolítsuk el az esetleges zsíros részeket, vágjuk fel kis darabokra, tegyük a zöldségekhez és 5-6 percig pirítsuk együtt az egészet. Locsoljuk meg a borral, adjuk hozzá a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk és közepes lángon hagyjuk főni 30 percig.

A forró húsleves alaplevet öntsük rá a húsok és zöldségek keverékére és még 15 percen át főzzük.

A levest jó melegen tálaljuk.

Gazdag leves.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr544662568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.