HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.07.18. 17:35 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Ricottával töltött tintahal

calamari-crudi.jpg

Hozzávalók:

4 db közepes méretű tintahal

200 gr ricotta

1 db tojás

1 kiskanál friss kakukkfű

1 kiskanál snidling

1 fél citrom lereszelt héja

1 szelet házi kenyér

1 evőkanál reszelt parmezán sajt

Fél pohár száraz fehér bor

1 gerezd foghagyma

3 evőkanál olívaolaj

Bors

DSCI3966.JPG

 

A tintahalakat megtisztítjuk, fejüket levágjuk, belsejüket alaposan megmossuk, a csápokat pedig felaprítjuk. A kenyeret áztassuk be egy kis vízbe, majd jól nyomkodjuk ki. Egy tálban dolgozzuk össze a feldarabolt csápokat, a kenyeret, a ricottát, a tojást, a reszelt sajtot, a friss fűszereket, a citromhéjat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Töltsük meg a tintahalakat a keverékkel és tűzzük össze fogpiszkálóval.

Egy serpenyőben futtassuk meg a foghagymát az olívaolajon, tegyük bele a töltött tintahalakat, enyhén pirítsuk meg, öntsük rá a bort és kis lángon, fedő alatt kb. 15 percig főzzük.

Tálalás előtt még tegyünk a kész tintahalakra egy kis sót és borsot.

4233050035_cc8ab189a7.jpg

 

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr734664690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.