Húsgombóc mazsolával
Hozzávalók:
200 gr darált borjúhús
150 gr darált marhahús
30 gr mazsola
1 db hagyma
1 csokor petrezselyem
1 db tojás
2 szelet szendvics kenyér
50 gr reszelt parmezán sajt
2 kanál liszt
Fél pohár tej
60 gr vaj
Só
Bors
Elkészítés:
Tegyük a mazsolát egy vízzel teli edénybe 30 percre, a kenyérszeleteket áztassuk be a tejbe. Az egészen pépesre darált húsokhoz keverjük hozzá a felaprított hagymát, a petrezselymet, a jól kinyomkodott mazsolát és kenyeret, a tojást és a reszelt sajtot.
Kézzel alaposan dolgozzuk össze a masszát, ezután formáljunk kis gombócokat, forgassuk meg lisztben, tegyük egy sütőtálra egymás mellé nem túl szorosan, locsoljuk meg a felolvasztott vajjal és rakjuk be a 180-200 fokos sütőbe kb. 20 percre. Melegen tálaljuk friss vegyes salátával.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.