HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.07.20. 10:34 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Barack torta

nektarine.png

Hozzávalók:

2 db tojás

75 gr vaj

100 gr cukor

150 gr liszt

4 db nektarin

2 evőkanál tej

1 citrom lereszelt héja

½ tasak porélesztő

1 tasak vanília cukor

tészta-2.jpg

Elkészítés:

Keverjük habosra a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat, a citrom lereszelt héját, az élesztővel összekevert lisztet, a vanília cukrot folyamatos keverés mellett. A tésztát tejjel lágyítsuk, amíg teljesen homogén nem lesz.

Egy kerek sütőformát kenjünk ki vajjal, lisztezzük be egy kicsit és öntsük bele a tésztát.

A barackokat vágjuk egészen vékony cikkekre és rakjuk körbe a szeletekkel a torta tetejét.

Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 40 percig süssük.

Tálalás előtt megszórhatjuk egy kis porcukorral.

3560159344.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr44667665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.