HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.07.25. 08:38 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Makréla saláta

Sgombro4.jpg

Hozzávalók:

5 db. Makréla

1 fej hagyma

1 csokor petrezselyem

Citronette mártáshoz:

1 db citrom

Bors

Extra szűz olívaolaj

 limone (1).jpg

Elkészítés:

Pucoljuk meg a halakat, csontozzuk ki, vágjuk le a fejeket, jól mossuk meg és enyhén sós vízben főzzük kb. 15 percig. Hagyjuk kihűlni , majd kés segítségével távolítsuk el a bőrüket, vágjuk a halszeleteket nagyobb kockákra és helyezzük egy tálra.

Készítsük el a mártást: keverjük össze a citrom kifacsart levét, sóval, borssal és olívaolajjal.

A hagymát vágjuk egészen vékony szeletekre, tegyük rá a makrélára és locsoljuk meg a citronette mártással. Óvatosan keverjük össze és fél óráig hagyjuk összeérni az ízeket. Tálalás előtt szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel.

ricetta_1841.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr584676568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.