HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.07.27. 10:16 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Almás puding

alma5.jpg

Hozzávalók:

1db. nagy alma

1 evőkanál vaj

1 csipetnyi fahéj

1 evőkanál cukor

1 db. Tojás

75 ml habtejszín

75 ml tej

25 gr cukor (krémhez)

Vanília esszencia

rose-tea-panna-cotta4.jpg

Elkészítés:

Pucoljuk meg az almát és vágjuk hajszálvékony szeletekre. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, tegyük bele az almát, kicsit futtassuk meg, szórjuk rá a cukrot, a fahéjat és folytassuk a főzést, amíg az alma meg nem puhul. Ha kész osszuk el három kis üvegtálba. Verjük fel a tojást, adjuk hozzá a habtejszínt, a tejet, a cukrot, a vanília esszenciát (ízlés szerint) és az egészet jól keverjük össze. A krémet öntsük rá az almára a három kis üvegtálba és tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre. Melegen tálaljuk.

445598981.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr604681353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.