HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.07.30. 14:33 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Zellerhab

05_sedano (21).JPG

Hozzávalók:

800 gr zellerszár

1 fej mogyoróhagyma

40 gr vaj

100 ml tejszín

Bors

Szerecsendió

Néhány zellerlevél a díszítéshez

sedano.jpg

Elkészítés:

Alaposan mossuk meg a zellerszárakat, távolítsuk el a szálakat a belsejükből és vágjuk apró darabokra. Főzzük 10 percig lobogó, sós vízben, csöpögtessük le és turmixoljuk össze.

Aprítsuk fel a mogyoróhagymát, futtassuk meg a felolvasztott vajon alacsony lángon, adjuk hozzá az összeturmixolt zellert, egy kiskanálnyi szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk az ízeket összefőni kb. 10 percig ezután tegyük egy tálba és várjuk meg míg teljesen kihűl.

A végén verjük fel a tejszínt, óvatosan keverjük bele a krémbe és minimum 2 órára tegyük be a hűtőszekrénybe.

Díszítsük zellerlevelekkel és tálaljuk pirított házi kenyérrel.

BA6512CB-F7ED-4C11-AE5B-61E7627121A4.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr664686610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.