Padlizsán carpaccio
Hozzávalók:
400 gr padlizsán
10 db koktélparadicsom
1 gerezd foghagyma
Friss bazsalikom ízlés szerinti mennyiségben
Parmezán- vagy juhsajt, ízlés szerint
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A padlizsánt hosszában vágjuk egészen vékony szeletekre és mindkét oldalukat grillezzük meg.
Mindegyik szeletre tegyünk egy csipet sót és csöppentsük rájuk egy kevés olajat.
A bazsalikom leveleket és a foghagymát szeljük egészen apróra, a paradicsomokat vágjuk négyfelé, tegyünk mindent egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kb. 15 percig összeérni az ízeket.
A grillezett padlizsánokat helyezzük egy tálaló tálra, a tetejükön osszuk el a mártást, szórjuk meg sajttal és tálalás előtt egy rövid időre tegyük be a hűtőszekrénybe.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.