HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.07.31. 09:54 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Padlizsán carpaccio

eggplant.jpg

Hozzávalók:

400 gr padlizsán

10 db koktélparadicsom

1 gerezd foghagyma

Friss bazsalikom ízlés szerinti mennyiségben

Parmezán- vagy juhsajt, ízlés szerint

Olívaolaj

Bors

tuscan_cheese.jpg

Elkészítés:

A padlizsánt hosszában vágjuk egészen vékony szeletekre és mindkét oldalukat grillezzük meg.

Mindegyik szeletre tegyünk egy csipet sót és csöppentsük rájuk egy kevés olajat.

A bazsalikom leveleket és a foghagymát szeljük egészen apróra, a paradicsomokat vágjuk négyfelé, tegyünk mindent egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kb. 15 percig összeérni az ízeket.

A grillezett padlizsánokat helyezzük egy tálaló tálra, a tetejükön osszuk el a mártást, szórjuk meg sajttal és tálalás előtt egy rövid időre tegyük be a hűtőszekrénybe.

IMG_15211.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr1004688192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása