Baconbe tekert durbincs spenóttal
Hozzávalók:
2 db durbincs hal
1 csokor kakukkfű
1 csokor petrezselyem
2 gerezd foghagyma
200 gr spenót
25 szelet bacon szalonna
3 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Az alaposan megmosott és megtisztított halak belsejébe tegyünk 1-1 gerezd foghagymát, petrezselymet és kakukkfűvet. A halakat rakjuk egy tepsibe, teljesen borítsuk be sóval és locsoljuk meg egy kis vízzel. Helyezzük a 200 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.
Vegyük ki a sütőből, törjük szét a sókérget, húzzuk le a halak bőrét, filézzük ki és aprítsuk fel nagyobb darabokra. Minden egyes szelet bacon szalonnára tegyünk egy kis halat, picit sózzuk meg, szórjunk rá kakukkfűvet és tekerjük fel.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, futtassuk meg rajta a spenótot, amikor már szinte teljesen megfőtt szórjunk rá egy kis sót, tegyük be a serpenyőbe a haltekercseket is és az egészet enyhén borsozzuk meg. Még néhány percig erős tűzön hagyjuk főni, azután rögtön tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.