HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.08.01. 13:39 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Baconbe tekert durbincs spenóttal

 DSC_7909.JPG

Hozzávalók:

2 db durbincs hal

1 csokor kakukkfű

1 csokor petrezselyem

2 gerezd foghagyma

200 gr spenót

25 szelet bacon szalonna

3 evőkanál olívaolaj

Bors

108812_kakukkfu_600.jpg

Elkészítés:

Az alaposan megmosott és megtisztított halak belsejébe tegyünk 1-1 gerezd foghagymát, petrezselymet és kakukkfűvet. A halakat rakjuk egy tepsibe, teljesen borítsuk be sóval és locsoljuk meg egy kis vízzel. Helyezzük a 200 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.

Vegyük ki a sütőből, törjük szét a sókérget, húzzuk le a halak bőrét, filézzük ki és aprítsuk fel nagyobb darabokra. Minden egyes szelet bacon szalonnára tegyünk egy kis halat, picit sózzuk meg, szórjunk rá kakukkfűvet és tekerjük fel.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, futtassuk meg rajta a spenótot, amikor már szinte teljesen megfőtt szórjunk rá egy kis sót, tegyük be a serpenyőbe a haltekercseket is és az egészet enyhén borsozzuk meg. Még néhány percig erős tűzön hagyjuk főni, azután rögtön tálaljuk.

Involtini-di-pesce-e-pancetta_650x447.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr424690541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása