HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.08.03. 13:24 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Hideg joghurt torta

haztartasi_keksz.jpg

Hozzávalók:

A tortaalaphoz:

200 gr száraz keksz

70-80 gr vaj, vagy margarin

Kevés tej

A joghurt krémhez:

250 gr joghurt (ízlés szerint lehet bármilyen gyümölcs joghurt is)

250 gr habtejszín

30 gr porcukor

Díszítéshez:

Bármilyen friss gyümölcs, lekvár, csoki stb.

yoghurt_16x9.jpg

Elkészítés:

Egy kis lábosba öntsünk bele egy kevés tejet, tegyük bele a vajat és egészen alacsony lángon olvasszuk fel.

A kekszet daráljuk le teljesen „liszt” állagúra és alaposan keverjük össze az olvasztott vajjal.

Béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral, öntsük bele a keksz keverékünket és jól simítsuk el az alján, hogy egységes tortaalapot kapjunk. Tegyük be a hűtőszekrénybe.

Amíg kicsit lehűl, tegyük a joghurtot a cukorral egy mély tálba és jól keverjük össze. Verjük fel a habtejszínt és óvatosan, lassan adjuk hozzá a cukros joghurtot, addig keverjük, amíg egy selymes krémet nem kapunk.

Vegyük ki a tortaalapot a hűtőből és simítsuk el rajta egyenletesen a krémet. Legalább 4 órára tegyük a joghurt tortát a hűtőszekrénybe.

Tálalás előtt szedjük ki alóla a sütőpapírt és ízlés szerint lehet díszíteni gyümölcsöntettel, olvasztott csokival, friss gyümölccsel, teljesen a fantáziájukra van bízva.

img_1471.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szállás olaj szálloda főzés élmény festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr404693855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása