Hideg joghurt torta
Hozzávalók:
A tortaalaphoz:
200 gr száraz keksz
70-80 gr vaj, vagy margarin
Kevés tej
A joghurt krémhez:
250 gr joghurt (ízlés szerint lehet bármilyen gyümölcs joghurt is)
250 gr habtejszín
30 gr porcukor
Díszítéshez:
Bármilyen friss gyümölcs, lekvár, csoki stb.
Elkészítés:
Egy kis lábosba öntsünk bele egy kevés tejet, tegyük bele a vajat és egészen alacsony lángon olvasszuk fel.
A kekszet daráljuk le teljesen „liszt” állagúra és alaposan keverjük össze az olvasztott vajjal.
Béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral, öntsük bele a keksz keverékünket és jól simítsuk el az alján, hogy egységes tortaalapot kapjunk. Tegyük be a hűtőszekrénybe.
Amíg kicsit lehűl, tegyük a joghurtot a cukorral egy mély tálba és jól keverjük össze. Verjük fel a habtejszínt és óvatosan, lassan adjuk hozzá a cukros joghurtot, addig keverjük, amíg egy selymes krémet nem kapunk.
Vegyük ki a tortaalapot a hűtőből és simítsuk el rajta egyenletesen a krémet. Legalább 4 órára tegyük a joghurt tortát a hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt szedjük ki alóla a sütőpapírt és ízlés szerint lehet díszíteni gyümölcsöntettel, olvasztott csokival, friss gyümölccsel, teljesen a fantáziájukra van bízva.
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.