Pestós csirkesaláta
Hozzávalók:
1 db csirkemell
300 gr paradicsom
1 gerezd foghagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor mentalevél
1 csokor majoranna
2 ágacska kakukkfű
1 evőkanálnyi ecetes kapribogyó
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A csirkemellet főzzük kb. 25 percig alacsony tűzön húsleves alaplében, ha kész, csöpögtessük le és hagyjuk teljesen kihűlni.
Mossuk meg a friss fűszernövényeket, szedjük le a levelüket a szárukról és turmixszoljuk össze a foghagymával, egy csipet sóval, a felaprított kapribogyóval és kb. 5 kanál olívaolajjal, egészen addig, amíg teljesen krémes nem lesz.
A paradicsomot és a csirkemellet is vágjuk egészen vékony szeletekre, rakjuk rétegesen egy tálra és locsoljuk körbe a pesto krémmel. Szórjuk meg egy kevés frissen őrölt borssal és hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.