Márna sáfránymártással
Hozzávalók:
4 db. közepes méretű márna
2 db. mogyoróhagyma
30 gr liszt
2 evőkanál olívaolaj
1 dl fehér bor
1 kis tasak sáfrány
1 ág majoranna
Só
Bors
Elkészítés:
Alaposan mossuk meg a halakat folyó víz alatt, vágjuk le a fejüket, filézzük ki és szeleteljük fel, de a bőrüket ne távolítsuk el.
A mogyoróhagymát aprítsuk egész finomra, kis lángon pirítsuk meg az olajon. Forgassuk meg a halszeleteket a lisztben, tegyük rá a hagymára és mindkét oldalukat pár perc alatt süssük arany barnára. A sáfrányt oldjuk fel a borban, öntsük rá a halra, dobjuk mellé a felaprított majorannát és hagyjuk főni kb. 10 percig. Mielőtt levesszük a tűzről sózzuk, borsozzuk és azonnal tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.