HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.08.08. 10:11 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Márna sáfránymártással

triglia-zafferano.jpg

Hozzávalók:

4 db. közepes méretű márna

2 db. mogyoróhagyma

30 gr liszt

2 evőkanál olívaolaj

1 dl fehér bor

1 kis tasak sáfrány

1 ág majoranna

Bors

zafferano.jpg

Elkészítés:

Alaposan mossuk meg a halakat folyó víz alatt, vágjuk le a fejüket, filézzük ki és szeleteljük fel, de a bőrüket ne távolítsuk el.

A mogyoróhagymát aprítsuk egész finomra, kis lángon pirítsuk meg az olajon. Forgassuk meg a halszeleteket a lisztben, tegyük rá a hagymára és mindkét oldalukat pár perc alatt süssük arany barnára. A sáfrányt oldjuk fel a borban, öntsük rá a halra, dobjuk mellé a felaprított majorannát és hagyjuk főni kb. 10 percig. Mielőtt levesszük a tűzről sózzuk, borsozzuk és azonnal tálalhatjuk.

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr984701344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.