HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.08.15. 10:13 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Halfalatkákkal töltött padlizsán

eggplant.jpg

Hozzávalók 2 személy részére:

1 nagyobb méretű padlizsán

200 gr bármilyen fehér húsú tenderi hal

2 db. érett paradicsom

Friss kakukkfű

Zsemlemorzsa

Olívaolaj

Bors

filetti.jpg

Elkészítés:

Mossuk meg a padlizsánt, vágjuk le a felső végét és hosszában szeljük ketté. Kaparjuk ki a belsejét, a héját pedig főzzük 20 percig sós, forrásban lévő vízben.

A kikapart húsát kockázzuk fel és egy kevés olívaolajon pároljuk kb. 10 percig, majd adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, a halfalatkákat és pár percig hagyjuk összeérni az ízeket. Közben tegyük bele a kakukkfűvet is és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A megfőtt, lecsöpögtetett padlizsánt helyezzük egy tepsibe, a belsejét töltsük meg a halfalatkákkal, a tetejére szórjunk egy kis zsemlemorzsát, locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal és süssük 200 fokos sütőben 20-25 percig. Melegen tálaljuk.

melanzaneripiene.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr974713291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.