HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.08.23. 13:09 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Nyári ragu

bruscitti.jpg

Hozzávalók:

600 gr borjúhús

2 db cukkini

2 db sárgarépa

1 kisebb padlizsán

3 db lukullusz paradicsom

1 kiskanál mustár

½ citrom leve

1 dl fehér bor

Olívaolaj

Bors

cukkini.jpg

Elkészítés:

Egy fazékban melegítsük fel az olajat, dobjuk rá a húst és pár percig hagyjuk pirulni, majd öntsük rá a bort, tegyük takarékra, rakjuk bele a mustárt, a citrom levét, a felaprított hámozott paradicsomot és kb. 30 percig főzzük.

Közben tisztítsuk meg a zöldségeket, a sárgarépát és a cukkinit vágjuk karikára, a padlizsánt apró darabokra és a 30 perc leteltével adjuk hozzá a húshoz, esetleg ízlés szerint tehetünk bele paprikát is, sózzuk, borsozzuk. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és még 30-40 percig hagyjuk főni, szükség szerint öntsünk alá egy kis vizet, hogy ne száradjon ki.

A legvégén beledobhatunk 1-2 ágacska kakukkfűvet, melegen vagy akár langyosan is tálalhatjuk.

Spezzatino-destate-290x290.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra szoba szállás olaj szálloda főzés élmény festészet gasztronómia ételek apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr404727681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása