Nyári ragu
Hozzávalók:
600 gr borjúhús
2 db cukkini
2 db sárgarépa
1 kisebb padlizsán
3 db lukullusz paradicsom
1 kiskanál mustár
½ citrom leve
1 dl fehér bor
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Egy fazékban melegítsük fel az olajat, dobjuk rá a húst és pár percig hagyjuk pirulni, majd öntsük rá a bort, tegyük takarékra, rakjuk bele a mustárt, a citrom levét, a felaprított hámozott paradicsomot és kb. 30 percig főzzük.
Közben tisztítsuk meg a zöldségeket, a sárgarépát és a cukkinit vágjuk karikára, a padlizsánt apró darabokra és a 30 perc leteltével adjuk hozzá a húshoz, esetleg ízlés szerint tehetünk bele paprikát is, sózzuk, borsozzuk. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és még 30-40 percig hagyjuk főni, szükség szerint öntsünk alá egy kis vizet, hogy ne száradjon ki.
A legvégén beledobhatunk 1-2 ágacska kakukkfűvet, melegen vagy akár langyosan is tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.