HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.08.24. 11:17 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Szilvalekvárral töltött frollini

susine_roxa.jpg

Hozzávalók:

200 gr liszt

100 gr cukor

1 db. Tojás

50 gr vaj

½ zacskó sütőpor

½ citrom leve

Szilvalekvár

Porcukor

Plum-jam.jpg

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a tojást, a felolvasztott, de nem forró vajat, a sütőport, a citrom lereszelt héját, kifacsart levét és gyúrjunk belőlük omlós tésztát. Formázzunk egy kis labdát, csavarjuk be alufix fóliába és legalább 20 percre tegyük be a hűtőszekrénybe. Amikor megfelelő hőmérsékletűre hűlt, nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagságúra és kb. 8 cm átmérőjű, tetszőleges alakú tésztaformákat szaggassunk belőle. Párosítsuk a formákat, az egyik lapocska közepébe tegyünk egy kiskanálnyi szilvalekvárt, a másikat helyezzük a tetejére és alaposan nyomkodjuk le a széleit.

Helyezzük a töltött lapocskákat egy sütőpapírral kibélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

50-frollini ripieni alla marmellata di prugne.JPG

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr524729275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.