HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.08.31. 18:03 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Frissítő joghurtkrém

latte.jpg

Hozzávalók:

500 ml tej

70 gr cukor

40 gr kukoricakeményítő

150 gr kávés vagy gyümölcsös joghurt

 yoghurt.png

Elkészítés:

 

Egy kis teflon lábosban a cukrot adjuk hozzá a kukoricakeményítőhöz, folyamatosan kevergetve öntsük rá lassan a tejet, majd alacsony lángon forraljuk fel. Hagyjuk egy kicsit besűrűsödni, azután vegyük le a tűzről, tegyük bele a joghurtot és teljesen oldjuk fel benne.

Rakjuk vissza a tűzre még pár pillanatra, közben állandóan keverjük.

Szedjük ki üveg edénykékbe és hagyjuk lehűlni, először szobahőmérsékleten, majd pár órára tegyük be a hűtőszekrénybe.

Tálalás előtt díszíthetjük friss gyümölccsel vagy apróra vágott mandulával.

crema-allo-yogurt.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr704744354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.