Madársaláta erdei gyümölcsökkel és garnélával
Hozzávalók 6-8 személyre:
500 gr apró rózsaszín garnéla
400 gr madársaláta
1 csésze szeder
1 csésze áfonya
1 csésze piros ribizli
Balzsamecet
Olívaolaj
Mustár
Só
Bors
Elkészítés:
Pucoljuk meg a rákot és dobjuk be forrásban lévő vízbe 1-2 percre.
Mossuk meg a madársalátát, és a gyümölcsöket, a salátát tegyük a tányérok aljára, erre helyezzük rá a gyümölcsöket, a tetejükre pedig rakjuk a rákocskákat.
Keverjük össze az olívaolajat, balzsamecettel, mustárral, sóval, borssal és öntsük a salátára.
Még különlegesebbé tehetjük, ha megszórjuk pirított szezám- vagy fenyőmaggal, esetleg dióval, és balzsamecet helyett málnaecetet használunk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.