HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.09.09. 10:41 Ízek Művészete

Paglia e Fieno tagliatelle vegyes húsokkal és gombával
Napi receptajánlónk: Húsok

Paglia e Fieno tagliatelle vegyes húsokkal és gombával

Tagliatelle paglia e fieno big.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

300 gr Paglia e Fieno tagliatelle tészta

100 gr marhahús

100 gr sertéshús

100 gr csirkemell

100 gr pulykamell

100 gr kolbász

1 db csípős paprika

1 fej hagyma

1 db sárgarépa

1 db zellerszár

1 gerezd fokhagyma

1 pohár száraz fehérbor

350 gr friss vargánya gomba

Kevés húsleves alaplé

4 evőkanál olívaolaj

Bors

peperoncino.jpg

Elkészítés:

Az összes húst vágjuk apró kockákra, a kolbásznak húzzuk le a héját és nyomjuk szét egy villával. A felaprított hagymát és fokhagymát, futtassuk meg olívaolajon egy nagyobb serpenyőben, adjuk hozzá a kicsire darabolt zöldségeket és hagyjuk főni 5-6 percig, majd rakjuk bele a húsokat és pirítsuk legalább 10-15 percig. Sózzuk meg a húst, ezután öntsük rá a bort, és amikor már elpárolgott, mehet bele a megtisztított és nem túlságosan vékonyra szelt gomba és a paprika. Az egészet főzzük még 10-15 percig élénk lángon, öntsünk hozzá egy kis húsleves alaplevet. A legvégén borsozzuk, és ha kell, sózzuk, ügyeljünk arra, hogy maradjon főzőlé a serpenyő alján. Közben főzzük ki bőséges, sós vízben a tésztát, szűrjük le, forgassuk bele a húsos keverékbe, és hagyjuk picit állni, hogy alaposan összeérjenek az ízek. Melegen tálaljuk.

preview.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás pápa szoba szállás olaj szálloda főzés élmény torta festészet hal gasztronómia citrom ételek pihenés kagyló mogyoró articsóka apartman olíva toscana ízek italia szerzetesrend Olaszország Film Zene Vatikán parmigaino regiano


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr735503104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása