Szardella torta cukkinivel
Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg friss szardella
6 db kisebb cukkini
2 fej hagyma
2 dl száraz fehérbor
Zsemlemorzsa
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A megtisztított szardellákat nyissuk ki „könyv” formára és egyenként picit sózzuk.
Egy serpenyőben melegítsünk fel 3 evőkanál olívaolajat, pirítsuk rajta 3-4 percig az egyforma darabokra vágott cukkiniket és a felszelt hagymákat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Öntsük le a borral, hagyjuk elpárologni, majd folytassuk a főzést még kb. 15 percig.
Egy jénai tál aljára szórjunk zsemlemorzsát, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, erre fektessünk rá egy réteg szardellát, majd jöhet egy réteg cukkini, és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Arra ügyeljünk, hogy a tetejére szardella kerüljön. Szórjuk meg bőségesen zsemlemorzsával és rakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre. Melegen tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/.
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.