HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.09.09. 10:41 Ízek Művészete

Szardella torta cukkinivel
Napi receptajánlónk: Halételek

Szardella torta cukkinivel

sardella.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

1 kg friss szardella

6 db kisebb cukkini

2 fej hagyma

2 dl száraz fehérbor

Zsemlemorzsa

Olívaolaj

Bors

images.jpg

Elkészítés:

A megtisztított szardellákat nyissuk ki „könyv” formára és egyenként picit sózzuk.

Egy serpenyőben melegítsünk fel 3 evőkanál olívaolajat, pirítsuk rajta 3-4 percig az egyforma darabokra vágott cukkiniket és a felszelt hagymákat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Öntsük le a borral, hagyjuk elpárologni, majd folytassuk a főzést még kb. 15 percig.

Egy jénai tál aljára szórjunk zsemlemorzsát, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, erre fektessünk rá egy réteg szardellát, majd jöhet egy réteg cukkini, és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Arra ügyeljünk, hogy a tetejére szardella kerüljön. Szórjuk meg bőségesen zsemlemorzsával és rakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre. Melegen tálaljuk.

tortino_alici.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: 

http://izek-muveszete.lapunk.hu/.

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás pápa szoba olaj főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom sajt borjú parmezán tagliatelle tőkehal kagyló mogyoró articsóka kolostor apartman olíva művészetek ördöghal ízek italia szardinia Film Milánó Zene Rossini Vatikán parmigaino regiano cozze vongole


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr725496042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása