Szilvás sütemény mandulával
Hozzávalók:
250 gr liszt
100 gr pirított mandula
150 gr barna cukor
2 db tojás
7 kanál olívaolaj
70 ml víz
1 kiskanál sütőpor
1 csomag vanillin
250 gr ricotta
50 ml tej
100 gr kristálycukor
700 gr friss szilva
70 gr hámozott mandula a díszítéshez
Csipet só
Elkészítés:
Pirítsuk meg a mandulát és aprítsuk egészen finomra, majd keverjük a liszthez a barna cukorral, egy kevés vanillinnal, a sütőporral és csipet sóval együtt. Adjunk hozzá 1 tojást, és apránként öntsük bele az olajat, és a vizet is, ezután alaposan dolgozzuk össze az egészet. Formázzunk egy kerek cipót, csomagoljuk be folpackba és legalább fél órára, rakjuk be a hűtőszekrénybe. A töltelékhez egy tálban nyomjuk szét villával a ricottát, tegyük bele a tejet, a kristálycukrot, a tojást és a maradék vanillint. Keverjük ki teljesen csomómentesre.
A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, egy gyümölcstorta-formát béleljünk ki sütőpapírral, úgy, hogy a széleken lógjon túl egy kicsit, simítsuk bele a tésztát, osszuk el rajta a krémet, rakjuk körbe a kimagozott és vékony gerezdekre vágott szilvával, a tetejére szórjuk rá a hámozott mandulát, és dugjuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe 30-35 percre.
Picit hagyjuk hűlni és máris tálalhatjuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.