HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.09.09. 11:01 Ízek Művészete

Szilvás sütemény mandulával
Napi receptajánlónk: Édességek

Szilvás sütemény mandulával

15782737-close-up-di-fritto-mandorle-pelate-e-salate.jpg

Hozzávalók:

250 gr liszt

100 gr pirított mandula

150 gr barna cukor

2 db tojás

7 kanál olívaolaj

70 ml víz

1 kiskanál sütőpor

1 csomag vanillin

250 gr ricotta

50 ml tej

100 gr kristálycukor

700 gr friss szilva

70 gr hámozott mandula a díszítéshez

Csipet só

images.jpg

Elkészítés:

Pirítsuk meg a mandulát és aprítsuk egészen finomra, majd keverjük a liszthez a barna cukorral, egy kevés vanillinnal, a sütőporral és csipet sóval együtt. Adjunk hozzá 1 tojást, és apránként öntsük bele az olajat, és a vizet is, ezután alaposan dolgozzuk össze az egészet. Formázzunk egy kerek cipót, csomagoljuk be folpackba és legalább fél órára, rakjuk be a hűtőszekrénybe. A töltelékhez egy tálban nyomjuk szét villával a ricottát, tegyük bele a tejet, a kristálycukrot, a tojást és a maradék vanillint. Keverjük ki teljesen csomómentesre.

A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, egy gyümölcstorta-formát béleljünk ki sütőpapírral, úgy, hogy a széleken lógjon túl egy kicsit, simítsuk bele a tésztát, osszuk el rajta a krémet, rakjuk körbe a kimagozott és vékony gerezdekre vágott szilvával, a tetejére szórjuk rá a hámozott mandulát, és dugjuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe 30-35 percre.

Picit hagyjuk hűlni és máris tálalhatjuk.

crostata-prugne-mandorle2 1.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra pápa bárány olaj főzés élmény festészet hal citrom ételek borjú parmezán kagyló mogyoró articsóka kolostor apartman olíva művészetek ördöghal ízek italia Olaszország Film Milánó parmigaino regiano


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr375503122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása