HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.09.24. 08:54 Ízek Művészete

Padlizsánba göngyölt parmezános burgonya
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Padlizsánba göngyölt parmezános burgonya

images.jpgHozzávalók 4 személy részére:

2 db közepes padlizsán

2 db közepes burgonya

2 púpozott evőkanál reszelt parmezán sajt

1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa

1 kisebb lila hagyma

Olívaolaj

Bors

parmigiano_forma_e_trancio.jpg

Elkészítés:

A padlizsánoknak vágjuk le a két végét, szeljük egészen vékonyra, alaposan sózzuk meg és hagyjuk állni 20 percig. Közben hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk apró kockákra és forrásban lévő, sós vízben főzzük puhára. Egy serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál olívaolajat, pirítsuk meg rajta a felaprított hagymát, adjuk hozzá a megfőtt burgonyát, ízesítsük borssal és a reszelt parmezánnal, majd keverjük hozzá a zsemlemorzsát is.

A padlizsán szeleteket mossuk meg folyóvíz alatt, csöpögtessük le, töröljük szárazra és süssük ki bőséges olajban. Hagyjuk picit hűlni, majd töltsük meg egyenként a burgonyás keverékkel és tekerjük fel. Fogyaszthatjuk rögtön még melegen, de hidegen sem rossz.

Antipasto-veloce-con-melanzane-e-patate.jpg

Amennyiben fel szeretné hívni valamely ismerőse figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját képeslap formájában, ide, vagy a képre kattintva.


Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt szállás olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet gasztronómia ételek sajt apartman olíva ízek italia szerzetesrend Olaszország Velence


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr735530816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.