Sonkába göngyölt körte gorgonzola szósszal
Hozzávaló 4 személy részére:
2 db nagyobb Vilmos körte
100 gr vékonyra szelt Speck sonka
70 gr gorgonzola sajt (édes vagy pikáns, ízlés szerint)
2 evőkanál tej
2 evőkanál tejszín
Dióbél
Elkészítés:
Hámozzuk meg a körtéket, vágjuk ki a magházukat, szeljük négyfelé és egyenként csavarjuk be egy-egy szelet sonkába. Helyezzük egy tepsire és tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre. Közben kis lángon, keverjük sima szósszá az apró darabokra vágott gorgonzolát a tejjel és a tejszínnel. Vegyük ki a sütőből a sonkába tekert körte gerezdeket, rakjuk egy tálra, locsoljuk meg a gorgonzola szósszal, díszítsük a dióval és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.